Thursday, 15 May 2014

Siapa Nak iPhone 5s ?

Soalan cepumas ni, siapa nak iPhone 5s ? Aku tahu mesti korang nak kan ? Eh. Aku saja saja tanya. Korang ingat aku nak bagi free ke ? Adeh. Aku pun tak mampu nak guna iPhone 5s. So, aku hanya mampu tengok daripada jauh je. Sape yang dah ade tue untungler. Saya masih menggunakan handpone chokia je. Dah macam sedih je bunyi dia. Takpe takpe. Kau tunggu je la wahai iPhone 5s. Bila bunyi bersatu, kau milik aku. Aku pinjam dialog daripada filem Pontianak Harum Sundal Malam.


iPhone 5s
Korang nampak tak apa yang aku nampak ? iPnone 5s tuhhhhh!!! Tanpa kesedaran sivik, aku terus pasang lagu Billionaire nyanyian Bruno Mars laju laju. I wanna be a billionaire so freaking bad and buy all of the things I never had. Duh. Please do make me a billionaire now so that I can buy this iPhone 5s ! T.T

Apa yang best pasal iPhone 5s ni ? Untuk pengetahuan saudara serta saudari yang tak pernah cuba cuba iPhone 5s macam aku ni, ada banyak gile benda benda best pasal iPhone 5s ni. Seyes. Meh sini aku nak kongsi sikit. Eh. Kata tak pernah cuba ? Teeettt ... XB

Kelebihan iPhone 5s


  1.  By using iPhone 5s, kau boleh tahu berapa cm bulu hidung yang terkeluar semasa video    calling! Lebih real daripada real player. Sila teruja bersama-sama 
  2.  iPhone 5s ni has the highest-resolution phone screen ever ? Seyes. Boleh berdarah biji mata  tengok phone screen ni lama lama. Aku nak ! Aku nak ! Aku nak ! Nak nak ! =.=
  3.  Dah macam laptop pulak. Kalau ada iPhone 5s ni, say babai to laptop ah sebab aku boleh jadi  tiba tiba takde masa nak pandang laptop lagi. Bak kata pepatah, habis madu sepah dibuang.  Adeh. Siapa suruh iPhone 5s ni best sangat ? 
  4.  Ni lagi satu hal. HD ? Boleh jadi gile aku dengan godaan ni. Tak payah susah susah nak  langgan Astro semata-mata nak tengok HD bila dah ada iPhone 5s ni. Erk. Okay. Fine. Alasan  tak berapa nak munasabah.
  5.  iPhone 5s ni dilengkapi dengan 8-megapixel camera. So, boleh tangkap gambar puas  puas.  Kalau takde DSLR, iPhone 5s ni pun jadi la. XB.
  6.  Dan yang paling aku nak sekali, fingerprint identity touch tuh. Arghh... aku suka gler bila  tengokCSI dok buat finger print. Bila la agaknya aku nak Eric Szmanda nie. iPhone 5s.

Macam aku nyanyi mula-mula tadi, memang aku nak jadi billionaire.  Walaupun x dapat jadi billionaire sebab duit, biarlah aku dapat jadi billionaire sebab pahala aku. Apa- apapon, aku nak iPhone 5s !!




notakaki: sape2 anak dato', tauke gula atau pengasas Genting, bolehlah kita berkenalan yer ^.^

2 comments:

  1. nak Akashah QI !!!!

    ReplyDelete
  2. iPhone 5 lapuk la Akashah Qi

    ReplyDelete